______________________________________________________________________________________________

KATEGORIE

Bagely (1) Chleba (10) Mléko (2) Muffiny (5) Návody (2) Ostatní (21) Pizza (5) Sladké (24) Slané (17) Sýr (1) Zákusek (3)

______________________________________________________________________________________________

2. května 2010

Jeden ze způsobů jak zaručit, že bagety budou opravdu čerstvé? Udělat si ji doma!
DOMÁCÍ BAGETY

Těsto zadělané ze dvou kvásků (poolish + staré těsto). Tří hodinové kynutí. Dvojí tvarování. Pěti hodinové fermentování v lednici. A upečeno za 30 minut. :)

To abychom si pořádné bagety příslušně vážili.

P.S.: Budete-li chtít návod, tak si mi prosím napište. Já z návodu nedodržel jenom jednu větu: "Po upečení nechte na mřížce vychladnout 10 minut." Nahradil jsem jí větou: Po minimálně nutném vychladnutí snězte.

ZDROJ: Bible domácího pečení

1 komentář:

nigina řekl(a)...

vaše bagety vyzerajú perfektne.
tiež pečiem domáce pečivo, veľmi ma to baví. rada by som tie vaše vyskúšala. mohli by ste mi poslať recept na inanig@gmai.com?
Ďakujem a veľa úspechov pri ďalšom pečení :-)