______________________________________________________________________________________________

KATEGORIE

Bagely (1) Chleba (10) Mléko (2) Muffiny (5) Návody (2) Ostatní (21) Pizza (5) Sladké (24) Slané (17) Sýr (1) Zákusek (3)

______________________________________________________________________________________________

28. června 2009

někdo slaví narozeniny? důvod pro upečení si najděte jakýkoliv :)
MANDLOVÝ DORT SE ZAPEČENÝMI JABLKY A DŽEMEM

0 comments

Těsto:
  • 160 g změklého másla
  • 160 g krupicového cukru
  • 3 vejce
  • 270 g mletých mandlý
  • 125 g hladké mouky
  • 1 lž. kypřícího prášku
Na jablečno džemovou náplň:
  • 20 g másla
  • 1 Lž. třtinového cukru
  • 2 Lž. vody
  • 1 jablko nakrájené i se šlupkou na plátky
  • 2 Lž. džemu dle libosti, avšak aby se chutě netřískaly
NÁVOD: Máslo vymíchejte ručním šlehačem do pěny. Postupně přidávejte celá vejce. Přimýchejte mouku smíchanou s kypřícím práškem a mandle.

Jablečnou náplň připravte zkaramelizováním cukru v rozpuštěném másle s vodou, vše dobře rozmýchané a malém rendlíku. Po rozpuštění cukru přidejte jablko a nechte 2 minuty probublávat. Nakonec pak pridejte džem.

Polovinu těsta lžící poklaďte do vymazané dortové formy, tu pak potřete jablečnou náplní. Vše přikryjte zbylým těstem a dejte na 1 h a 10 min péct do předem předehřáté 160°C trouby.

Konzumujte v přiměřeném množství.


ZDROJ: Apetit 09/08

25. června 2009

jsou ingredience, které se prostě do muffinů nehodí
JAHODOVE MUFFINY

0 comments
Můžete to vyzkoušet, ale osobně jahody do muffinů nedoporučuji. Případně je tam vložit ještě v hodně zmraženém stavu a počítat s tím, že pustí vodu (to jsem udělal já, jinak by byly celé růžové). Nicméně chutnaly i tak :) Takže co to vlastně povídám... :)

5. června 2009

nyní rychleji a efektivněji
MÁSLOVÝ CROISSANT + PAIN AU CHOCOLAT

0 comments

Doporučuji se podívat na přiložené video. Rozepsaný recept z videa je zde. Můžete ale také použít recept uvedený již dříve na blogu (zde).
Tenhle způsob přípravy je opravdu dobrý! Doporučuji zadělat těsto a připravit pláty másla v klidu večera, ráno pak zkombinovat těsto s máslem a nechat přes den v lednici. Večer pak vytvarovat, nechat dokynout a upéct. No a pak už jenom jíst...

Zdroj: